Författarträff 29 september: Lena Hansson

Författarträff 29 september: Lena Hansson

När: Torsdagen den 29 september, 2016 kl. 18.00
Var: Jimmys Festvåning, vid Luma brygga, Hammarby Sjöstad
Inträde: 150 kronor, medlemmar 120 kronor.Under 25 år gratis.

Lena (2)Lena Hansson är född i Borås, uppvuxen i Ulricehamn och bor idag i Stockholm. Hon har verkat som journalist i många år, bland annat på DN, HD, SvD och Sveriges Radio. Under åtta år bodde Lena i Latinamerika. Idag arbetar hon på biståndsorganisationen Diakonia. Hon är tidigare utgiven med Colombia: Bland kulor och kokain, som ingår i Utrikespolitiska institutets skriftserie Världspolitikens dagsfrågor. Hon har också medverkat i antologin Diplomat idag. Röster om en ny verklighet, utgiven på Atlantis förlag.

Ett liv utan början är en roman om längtan efter en okänd mor, om att inte veta vem man är och om modet som krävs för att ta reda på det. Den handlar om rasism, fattigdom, klasskillnader och inbördeskrig. Och om kampen för att hitta det första, avgörande kapitlet – i boken om sitt eget liv.

”Det är bara några minuter kvar till landning. Så länge Åsa kan minnas har hon drömt om detta ögonblick. Att vara tillbaka i Colombia igen. Att äntligen få veta vem hon är och hur hennes liv började.
    Åsa kom till Sverige när hon var fyra år. Sedan dess har hon burit på ett tomrum, ett hål i själen. Hon tycker att det är adoptionens fel. Men om hon får träffa sin biologiska mamma kommer allt att kännas bättre. Tror hon.”

”Åsa tittade på de trasiga figurerna som rörde sig i mörkret utanför. Hon fick svårt att  andas. Sorgen drog åt runt halsen. Hon hade kunnat vara en av dem.
     – De kallas desechables, samma ord som man använder för engångsgrejer, tallrikar och bestick i plast. Sådant som saknar värde. Sådant man kan slänga bort, sa Ximena.
      Åsa tittade på varenda en av dem. Önskade att Ximena hade kört lite långsammare. Försökte få en skymt av deras ansikten. Var någon lik henne?”