Måleri, skulptur och foto

Konstevenemang, konstnärsträffar och möjlighet till eget skapande. Kultur i Sjöstans konstgren är fortfarande under uppbyggnad. Årligen i april under Kulturnatt Stockholm i Sjöstan anordnar vi i samarbete med lokala konstnärer och hotell Park Inn by Radisson öppna visningar och guidade turer. Det har alltid varit lyckat och uppskattat av besökarna.  Om du har idéer, förslag eller kan tänka dig vara ansvarig för evenemang inom konst, kontakta Helena Onn.


Kommande evenemang

 


Tidigare evenemang

Här kan du ta del av vad som visats tidigare. Titta gärna in på galleriet också om du vill se bilder från de olika evenemangen.

2017

Konstpromenad och ateljébesök 21 maj

När: Söndagen 21 maj kl. 13.00 – ca. 16.00

Mötesplats: Vi ses på Jan Inghes torg i hörnet vid Henriksdalsallén och följer Nikolina Ställborns hela gestaltning upp längs allén och sedan till Henrik Erikssons gestaltning som finns där. Därefter promenad till Klinten i Sickla där det bjuds på kaffe och fikabröd och till slut ateljébesöket.

Pris140 kronor och för medlemmar 120 kronor.

Föranmälan behövsAntal besökare är begränsat och anmälan görs till sjostadensfh@gmail.com gärna innan 16 maj.
Meddela samtidigt om promenaden till ateljén känns för lång, så återkommer vi med förslag på en lösning. När vi bekräftar ditt deltagande meddelas även betalningssätt.

“Oron” är en ateljéförening och huserar i Klinten i Sickla sedan 1996. På “Oron” finns nio ateljéer och många olika konstnärliga uttryck samlade. Vi får besöka ateljéerna och höra konstnärerna själva berätta om sina praktiker. I anslutning till ateljébesöket visar konstnärerna Nikolina Ställborn och Henrik Eriksson sina offentliga konstverk vid Henriksdalshamnen.

 

2016

 

2015

Öppen ateljé hos lokala konstnärer

Runt om i Sjöstan håller lokala konstnärer sina ateljéer öppna för visning och försäljning. Kom och prata med konstnärerna, kanske vill du köpa ett konstverk eller varför inte besöka Tavelfabriken och prova att måla själv?

Konst på Park Inn

Konsten tar stor plats på hotellet Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad. I hotellrum, korridorer och allmänna ytor finns verk av bland andra Ernst Billgren, Lena Cronqvist, Mamma Andersson och Yrjö Edelmann. Denna kväll ges visningar av utvalda konstverk. Antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller.