Ryssland och Ukraina. Bortom kriget?
Smärtsamma (om)prövningar i en ny tid.
Tisdagen den 19 april 18.30
Lokal: Eatery Lumaparksvägen 7

Fil dr Lars-Erik Lundin är tidigare diplomat i UD och EU och under senare år anknuten till SIPRI och Krigsvetenskapsakademin. Han var fram till 2011 EU-ambassadör i OSSE och IAEA och har därefter publicerat flera böcker om europeisk säkerhetspolitik, kärnvapenfrågor och nu senast svensk säkerhetspolitik.

Fil dr Michael Sahlin har varit ambassadör i Turkiet, Norge och Serbien, statssekreterare i försvarsdepartementet och förste generaldirektör i Folke Bernadotte-akademin, även han knuten till Krigsvetenskapsakademin och SIPRI. Han publicerar regelbundet säkerhetspolitiska kolumner och skrifter, senast om utvecklingen i USA och i Mellanöstern.

De båda är just nu aktuella som författare till boken ”Strategisk Balansakt 2.0” om svensk säkerhetspolitik i en ny tid (fri nedladdning på kkrva.se.

Vi får höra Lars-Erik Lundin och Michael Sahlin, samtala om kriget i Ukraina och vi får möjlighet att ställa frågor.
Därefter berättar Leif Svensson, ordförande i Hembygdsföreningen om livet i Gammalsvenskby i Ukraina.
Till sist får vi höra Kjell Bergqvist berätta om den hjälpverksamhet han dragit igång med lastbilar fulla med kläder och mediciner till Ukraina.
Vi tar inget inträde, utan hoppas istället att alla besökare har spenderbyxorna på och skickar mycket pengar till välgörenhet för Ukraina.
Under kvällen får vi möjlighet att köpa kall och varm dryck och tilltugg. Det är gott om plats på Eatery, men det är nog säkrast att vara ute i god tid – först till kvarn gäller.

Dela inlägget