Vi vill skapa tillgång till kultur här i Sjöstaden

Sjöstadens Folketshusförening, ”Kultur i Sjöstan”, bildades i april 2011. Föreningens mål är att skapa ett hjärta i Sjöstaden, där alla Sjöstadsbor, barn, unga och vuxna, kan mötas kring gemensamma intressen för att lära nytt, möta intressanta personer, diskutera och debattera, se teater och balett, lyssna på sång och musik live eller digitalt från världens stora scener. Föreningen kommer att bredda sin framtida verksamhet. Kanske studiecirklar av olika slag. Det kan vara t.ex. studiecirklar kring dokumentärer om berömda konstnärer, studiecirklar kring vissa operaföreställningar, studiecirkel om kvinnohistoria, studiecirklar om aktuella samhällsfrågor etc.

Sjöstadens Folketshusförening har som vision att vara en lysande stjärna på Stockholms kulturhimmel. Föreningen ska samarbeta med och vara en resurs för det lokala föreningslivet. Föreningen ska arbeta för ett utökat samarbete med fler lokala företag och för ömsesidigt samarbete med andra Folketshus-föreningar (t.ex. Bio Rio och Årsta). Föreningen ska arbeta offensivt med, och via, sociala medier

Drömmen är att Hammarby Sjöstad ska få ett eget kulturhus. Det kämpar vi för. Idag har vi våra evenemang på olika platser och lokaler, bl. a. Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad, Midskeppsgatan 6.

Vi tror att ett lokalt samhälle blir bättre, trivsammare, roligare och tryggare om kulturen finns nära och lätt tillgänglig.

Vi behöver fler medlemmar!

Du är mycket välkommen som medlem i Sjöstadens Folketshusförening som är vår förenings juridiska namn. Ju fler vi blir desto fler aktiviteter klarar vi av att anordna. En andel kostar 200 kr för privatpersoner (det går att köpa flera andelar). För företag, föreningar och organisationer gäller att minsta andelsköp är 10 andelar, dvs 2000 kr.

Har du idéer, vill engagera dig och arbeta aktivt i föreningen, kontakta vår ordförande Helena Onn.